WPSE 192: WordPress ska bli snabbare

🛒 Lite WooCommerce-nytt: WooCommerce 5.8 har släppts. WooCommerce Admin, som utvecklats i ett separat tillägg, kommer bli en del av WooCommerce från och med version 6.0. Orelaterat, men man vill även ha användartester för checkoutupplevelsen. Slutligen så har WooCommerce Blocks 6.1.0 släppts.

📚 JavaScript-biblioteket jQuery har varit en del av WordPress, och webben i stort, väldigt länge. Det är inte direkt det minsta alternativet, och ofta behöver du inte ens jQuery, så nu diskuterar man hur man ska använda biblioteket mindre i WordPress. Om det är något som intresserar dig (läs: du är temautvecklare) så är den här posten för dig.

🏎 Lite på samma linje: WordPress kan bli snabbare så en Performance-grupp (inte att förväxla med föreställningar) har föreslagits. Bra!

🚀 Jetpack utannonserar Jetpack VideoPress, ett annonsfritt videoalternativ till din sajt. 1 GB är gratis, vill du ha mer utrymme måste du betala. VideoPress var en separat tjänst tidigare, men är nu en del av Jetpack som synes.

📰 Har du frågor om Full Site Editing? Skicka in dem här. Senast den 27 oktober måste dina frågor ha registrerats.

🗞 På tal om blockredigeraren och Full Site Editing så har Gutenberg uppdaterats till version 11.7, med en mängd mindre förbättringar.

🧑‍💻 Är du aktiv inom WordPress-sfären på GitHub? Nu kan du visa det genom att länka ditt GitHub-konto med din WordPress.org-profil.

🚨 Dags att kolla om du kör något osäkert tillägg igen, för de här (lite större) tilläggen har haft säkerhetshål: Accept Donations with PayPal, AddToAny Share Buttons, Age Gate, BulletProof Security, Download Monitor, Easy PayPal Buy Now Button, Export any WordPress data to XML/CSV, Far Future Expiry Header, Formidable Form Builder, Inline Related Posts, Media File Renamer, Phoenix Media Rename, Simple Download Monitor, Translate WordPress, Visitor Traffic Real Time Statistics, WP Sitemap Page. Dessutom kan man läsa mer om säkerhetshålen i sidbyggaren Brizy samt cachetillägget WP Fastest Cache, om man är nyfiken (vi har rapporterat om dem tidigare).

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.1.

Thord D. Hedengren, redaktör

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.