WordPress 5.9 släpps först nästa år 

Det är förvisso inte officiellt utannonserat ännu, men allt tyder på att WordPress 5.9, som skulle släppas i mitten av december, kommer skjutas på till nästa år. Detta efter att för många saker helt enkelt inte har varit färdiga, och därmed har den första betan, redan två veckor försenad, inte kunnat släppas.

Det nya föreslagna schemat för WordPress 5.9 ser ut så här:

  • 30 november: Beta 1
  • 7 december: Beta 2
  • 14 december: Beta 3
  • 21 december: Beta 4 (om den behövs)
  • 4 januari: Lanseringskandidat 1
  • 11 januari: Lanseringskandidat 2
  • 18 januari: Lanseringskandidat 3
  • 25 januari: Lansering av WordPress 5.9

Tidigare var det tänkt att WordPress 5.9 skulle släppas den 14 december, så vi är alltså en och en halv månad försenade, om det här schemat antas. Jul och nyår ställer förstås till det en del, och alla håller nog med om att det är skönt att slippa lanseringar för nära helger.

Såvida inget oväntat händer antas samt utannonseras sannolikt det här schemat under de kommande dagarna.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.