WPSE 197: WordPress 5.9 har problem

🤬 WordPress 5.9 har problem. Den första betan har skjutits upp, och naturligtvis betyder det att vi kanske inte alls ser 5.9 i år, som planerat. Nytt föreslagit datum, men alltså inte spikat ännu, för den första betan är den 30 november. Det är två veckor senare än planerat.

🧐 State of the Word, Matt Mullenwegs årliga keynote till WordPress-världen, går av stapeln online den 14 december.

🤔 Tyck till om WordPress i den årliga undersökningen.

🔠 Om du hoppades på att ett API för webbfonter skulle komma till WordPress redan i version 5.9 så är det dags att bli besviken nu. Hela grejen sköts bokstavligt talat ner, och chansen är nu att det blir en del av Gutenberg. WP Tavern har nystat i det.

🐌 Apropå WP Tavern så har de en bra post om hur nyare versioner av WordPress blir allt mer långsamma. Tur att det finns en nybildad grupp för att trimma WordPress, inte sant?

💸 GoDaddy har köpt WordPress-hosten Pagely.

🗣 Forumtillägget bbPress har uppdaterats, till 2.6.7.

🚨 Några lite större tillägg som haft säkerhetshål nyligen, och därmed behöver uppdateras: BooklyCaldera FormsContact Form EmailEmail LogLearnPressLoginWPStarter TemplatesTawk.To Live ChatWOOCSWordPress Popular Posts. Dessutom har Advanced Custom Fields fått en uppdatering till, apropå förra veckans REST API-dito, som fixar en potentiell bugg med deras egna taggar.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.2.

Slutligen så skulle jag vilja tacka alla sponsorer så här långt. Från och med december så har vi två lediga platser (vi kör maximalt fyra sponsorer). Skulle du vilja hjälpa WPSE? Läs mer om sponsring här. Tack! 🙏🏻

— Thord D. Hedengren, redaktör

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.