WPSE 198: WordPress 5.9 kommer nästa år

WordPress 5.9 släpps först nästa år, den 25 januari, som väntat. En officiell video som demonstrerar nyheterna kanske stillar begäret något?

🛒 WooCommerce 6.0.0 har släppts i en första beta. Det är en mindre uppdatering, men den har en databasförändring, så testa gärna om du kan. Skarp lansering blir det den 14 december. Dessutom har WooCommerce Blocks fått två uppdateringar, 6.3.2 (som är den version som kommer vara med i WooCommerce 6.0.0), samt 6.4.0.

🗽 Om du råkar vara i New York den 14 december så kan du se State of the Word-dragningen på plats. Ett covid-pass krävs, förstås.

💻 Docker Desktop kommer inte längre vara gratis, så nu diskuteras alternativa utvecklingsmetoder.

🆕 Mary Baum efterträder Francesca Marano som representant för Core-teamet.

🤦 GoDaddy har haft ett säkerhetshål, vilket betyder att upp till 1,2 miljoner WordPress-kunder kan ha påverkats. E-postadresser, kundnummer, samt – om adminlösenordet inte ändrats – lösenord har exponerats. Det gäller även SFTP- och databasuppgifter, vilka GoDaddy har återställt, samt även ett antal SSL-nycklar. Kort sagt, riktigt illa. Är du GoDaddy-kund bör du se över dina webbplatser.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.2.

Slutligen så skulle jag vilja tacka alla sponsorer så här långt. Från och med december så har vi två lediga platser (vi kör maximalt fyra sponsorer). Skulle du vilja hjälpa WPSE? Läs mer om sponsring här. Tack! 🙏🏻

— Thord D. Hedengren, redaktör

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.