WPSE 201: God jul och gott nytt år! 🎄🥂

🛒 WooCommerce 6.0 är släppt. Det är en del förändringar här, men inget som bör påverka din butik vid uppdateringen. Som alltid är det klokt att ta en backup, samt testa på en utvecklingsmiljö innan du uppdaterar.

3️⃣ WordPress 5.9 har fått en tredje beta.

🧩 I WordPress 5.9 kan du ha flera stilmallar till dina block, så om du utvecklar block, eller teman för den delen, så är det här en post du vill läsa. Det finns även en del att lära sig om poster, posttyper, och hur dessa registreras – en del nytt har tillkommit i och med WordPress 5.9.

🔍 Openverse är släppt, det vill säga den nya versionen av Creative Commons Search. Just nu är det en sökmotor på wordpress.org, men framöver kommer Openverse integreras med WordPress så att du lätt kan hitta exempelvis bilder som är fria att använda.

🎤 WordPress driver nu 43% av webben, i alla fall den del av webben som har ett publiceringssystem. Det är en av många saker som Matt Mullenweg pratade om i State of the Word 2021. Om du inte orkar kolla videon så har WP Tavern en gedigen genomgång.

⚠️ Följande populära tillägg har haft säkerhetshål och behöver uppdateras till senaste versionen: 10Web Social Photo FeedAll in One SEOBooking CalendarChatyElementorPowerPack Addons for ElementorPublishPress CapabilitiesUpdraftPlusWooCommerce PDF Invoices & Packing Slips.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.2.

Det här är årets sista nyhetsbrev. Nu tar vi ledigt över jul och nyår, och återkommer igen den 14 januari 2022. Tills dess, god jul och gott nytt år!

— Thord D. Hedengren, redaktör

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.