WordPress största CMS under 2021

Det här är ju tämligen självklart, men WordPress var det största alternativet bland content management system, eller CMS, under 2021. Vi visste ju redan detta, WordPress har 43,2% av marknaden, och tvåan (Shopify) ligger på 4,4% så det är inte direkt någon kamp. Wix är för övrigt trea på listan, vilket betyder att såväl Drupal som Joomla har tappat ytterligare.

Datan kommer från W3Techs sammanställning, som även innehåller information om mest populära typ av server, DNS, ehandelsplattform (där WooCommerce inte räknas, ska tilläggas – den är största annars), med mycket mera.

Så, WordPress vann 2021. Hur har det sett ut under tidigare år då W3Techs gjort sammanställningen?

Winners of previous years
2020 WordPress
2019  WordPress
2018  WordPress
2017  WordPress
2016  WordPress
2015  WordPress
2014  WordPress
2013  WordPress
2012  WordPress
2011  WordPress
2010  WordPress

Lite humor blir det allt.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.