WPSE 202: Hej 2022! 👋🏻

God fortsättning! Här är vad som hänt sedan sist i WordPress-världen.

🛠 WordPress 5.9, som ska släppas den 25 januari, har nått lanseringskandidat 2. För utvecklare så är det en god idé att kika på den traditionsenliga översikten. Så här mycket snabbare är 5.9, förresten.

⚠️ WordPress 5.8.3 har släppts, en säkerhetsuppdatering som du definitivt bör köra.

🛒 WooCommerce 6.1 har släppts. Dessutom har WooCommerce Blocks fått två uppdateringar, 6.6.0 och 6.7.0 samt 6.7.1. Man har även utannonserat att WooCommerce kommer kräva PHP version 7.2 eller senare från och med version 6.5, vilken är planerad att släppas i maj. Värt att kolla vad du kör på ditt webbhotell, således.

📊 Nyfiken på hur WordPress har utvecklats under 2021? Här finns en massa data.

🇪🇺 Biljetterna till WordCamp Europe 2022 har släppts. Konferensen går av stapeln den 2-4 juni i Porto, Portugal.

🗣 BuddyPress har fått en buggfixversion, till 9.2.0, samt släppt lanseringskandidaten av 10.0.0.

📰 Gutenberg 12.3 har fått block för kommentarsnavigering, samt författarnamn. Och nu kan man även sätta sidans ikon med lgootypblocket, något som dessvärre inte är med i WordPress 5.9.

❄️ WP Engine har shoppat igen, den här gången är det blocktemat Frost, skapat av Genesis-grundaren Brian Gardner, som är föremål för deras spenderbyxor. Det betyder också att Brian numera jobbar på WP Engine.

💰 WP Experts har köpt Login Designer av Rich Tabor.

🚨 Några lite större tillägg som fått viktiga säkerhetsuppdateringar på sistone: LearnPressTutor LMSUpdraftPlusWebP Converter for MediaWOOF – Products Filter for WooCommerceWP Extra File TypesWP Post Page Clone.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.3.

— Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.