Schemat för WordPress 6.0 släppt

WordPress 6.0 är nästa stora version av WordPress, och nu har man släppt schemat för utvecklingsprocessen. Själva alfan, alltså den utvecklingsversion man startar med, är redan släppt, så det här är kommande datum.

  • Feature freeze, alltså punkten efter inga nya funktioner kommer läggas till (men väl en mängd fixar av befintliga) sker den 29 mars.
  • Beta 1 släpps den 12 april.
  • Beta 2 släpps den 19 april.
  • Beta 3 släpps den 26 april.
  • Den första lanseringskandidaten kommer den 3 maj.
  • Den andra lanseringskandidaten kommer den 10 maj.
  • Den tredje lanseringskandidaten kommer den 17 maj.
  • Lanseringstest sker den 23 maj.
  • Skarp lansering av WordPress 6.0 den 24 maj.

Som alltid finns det en risk att de här datumen glider, inte minst under betafasen. Det har även skett att man behövt en fjärde lanseringskandidat, och skulle så bli fallet är det ganska tajt till den skarpa lanseringsdagen. Vi får se, helt enkelt, men det här är planen.

Innan vi får WordPress 6.0 så kommer det förstås släppas säkerhetsuppdateringar och buggfixar till version 5.9. WordPress 5.9.1 ska släppas i lanseringskandidat senare i dag, med skarp lansering planerad till tisdag nästa vecka.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.