WPSE 208: WordPress och WooCommerce uppdateras

⚠️ WordPress 5.9.1 är släppt. Det handlar om buggfixar, ingenting kritiskt, men se till att uppdateringen installerats automatiskt i alla fall.

🛒 WooCommerce 6.2.1 är släppt, och du bör uppdatera tämligen omedelbart, av säkerhetsskäl. Man har även släppt lanseringskandidaten för WooCommerce 6.3. Planerad lanseringsdag är den 8 mars.

⛑ Gänget bakom BuddyPress vill ha hjälp med att uppdatera sin dokumentation. Om det är din grej så är uppstartsmötet på #BuddyPress-slacken den 2 mars. Läs mer här.

🗣 Apropå BuddyPress så har en buggfixversion just släppts, nämligen version 10.1.0.

🌾 Populära Advanced Custom Fields har uppdaterats till 5.12, för att fungera bättre med de nya funktionerna för sidredigering. Som många ACF-användare har upptäckt så fungerar det lite si och så med blockredigeraren ibland, och inte alls med block-widgets, så man har gjort sitt bästa för att förbättra upplevelsen där med.

☁️ Elementor har börjat marknadsföra Elementor Cloud, deras hostinglösning. De förlitar sig på Google Cloud och Cloudflare.

🤑 Apropå hostinglösningar så har Strattic, som skapar statiska versioner av dina WordPress-webbar, köpt tillägget WP2Static, som gör ungefär samma sak. Det känns som ett typiskt förvärv som handlade mest om att få WP2Static-utvecklaren, Leon Stafford, ombord. Grattis i alla fall!

🤔 Ska WordPress-tillägg kunna kräva att vissa resurser finns installerade redan, och hur ska det fungera? Det diskuteras i ett projekt just nu, med förslag på hur saken ska hanteras.

🖥 Den 4 mars är det WordPress Live 2022.

🚨 Det är dags att uppdatera lite tillägg igen: Cookie InformationContact Form SubmissionsEssential Addons for ElementorPhoto GalleryProfile BuilderRelevanssiUpdraftPlusWP Content Copy Protection & No Right ClickWP Statistics.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.9.1. Glöm inte att uppdatera!

— Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.