WPSE 209: WordPress-världen gör sitt för Ukraina 🇺🇦

🛒 WooCommerce 6.3 har släppts i en tredje lanseringskandidat. Skarp lansering blir det den 8 mars. Även WooCommerce Blocks har uppdaterats, till 7.1.0, som är mestadels en stabilitetsuppdatering. (Det är förstås inte 7.1.0 som är med i WooCommerce 6.3.)

📰 Gutenberg 12.7 jobbar vidare med blockmönster, och hur väl de ska synas. Man har även ändrat lite på koden som genereras för bild- och galleriblocken, genom att städa undan lite onödiga div-taggar. Bra, men har du ett tema som manipulerar dessa så kan du behöver uppdatera eller justera i koden. Det här är förstås inget problem för majoriteten förrän blockredigeraren uppdateras i WordPress.

🚀 Jetpack 10.7 har snyggat till sin dashboard, och även putsat lite på diverse block. Det senare är alltid lite obehagligt, för tänk om det inte passar in i temat du användare?

🇺🇦 WP Tavern har en post om hur WordPress-communityt samlar in hjälp till förmån för Ukraina.

🇵🇹 Covid-restriktionerna i Portugal lättas, vilket förstås påverkar WordCamp Europe.

💰 WPExperts har köpt tillägget Post SMTP av Yehuda Hassine. Det är företagets andra WordPress-köp i år, tidigare köpte man Login Designer av Rich Tabor.

🚨 Några populära tillägg som behöver uppdateras: 3D FlipBookAdvanced Contact Form 7 DBBulletProof SecurityHeader Footer Code ManagerSimple Membership.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.9.1. Glöm inte att uppdatera!

— Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.