WooCommerce uppdateras för att täppa till PayPal-hål

Det är inte bara WordPress som fått en säkerhetsuppdatering i dag, även ehandelstillägget WooCommerce har uppdaterats. Och det är ingen liten uppdatering heller, den är så viktig att man har rullat ut den till alla versioner av WooCommerce som man kan uppdatera automatiskt, och som berörs, förstås. Det är WooCommerce-versioner så gamla som 3.5 (!), hela vägen upp till den senaste uppdateringen, vilket för WooCommerce till version 6.3.1.

Problemet är betallösningen PayPal, mer specifikt implementationen PayPal Standard, som kom som, eh, standard med WooCommerce tidigare. Numera finns det en nyare variant för dig som vill ta betalt med PayPal, kallad PayPal Payments, och man har tjatat om att Standard-användare måste uppdatera till Payments länge. Det finns till och med en guide, om du är osäker på hur du ska göra.

Hur som helst, PayPal Standard är inte längre säker, och även om man nog får anta att den här säkerhetsuppdateringen, som alltså når hela vägen ner till version 3.5 och är automatisk för de flesta, så är det förstås hög tid att byta till den nyare PayPal Payments.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.