WPSE 216: Tredje betan av WordPress släppt

3️⃣ WordPress 6.0 är ute i beta 3, och lanseringsdatumet är fortfarande den 24 maj. Apropå det har man förbättrat hur taxonomier hanteras, något man kan läsa mer om här. Det finns även en diskussion och målbild för webfont-API:t, som alltså inte kom med i 6.0 fullt ut. Slutligen, det finns en första titt på de globala stilarna för Twenty Twenty-Two för den som är intresserad av det.

🛒 WooCommerce 6.5 ska släppas den 10 maj, och det finns en lanseringskandidat att testa.

😷 Masker rekommenderas numera på WordPress-konferenser, vilket inkluderar WordCamp Europe den 2-4 juni. Där kan du för övrigt få gratis barnpassning, om du tar med ungarna till Porto.

🤬 Premiumtillägg har ofta en årskostnad, men om du slutar betala så betyder det bara att du inte få nya uppdateringar, tillägget slutar inte fungera. Fast, det är vad som hände med MemberPress, vilket förstås inte känns särskilt bra. Om jag förlitade mig på MemberPress skulle jag överväga en annan lösning framöver.

🚨 Några populära tillägg som behöver uppdateras: ElementorModern Events Calendar LitePopup MakerSlide AnythingWPvivid.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.9.3.

— Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.