WPSE 217: WooCommerce 6.5 och WordPress 6.0 RC2 🧨

🛒 WooCommerce 6.5 har släppts, och även buggfixen 6.5.1, så uppdatera för all del. Även featuretillägget WooCommerce Blocks har uppdaterats, till 7.6.0.

🐘 WordPress 6.0 har släppts i inte bara en, utan två lanseringskandidater. Skarp lansering blir det den 24 maj. Vi kommer gå igenom nyheterna i 6.0 i en post på WPSE inom kort.

📰 Gutenberg har fått den kanske mest efterlängtade uppdateringen hittills, i version 13.2 (som inte är med i WordPress 6.0), och det är att den sparar ditt val på den där ”välkommen till blockredigeraren”-dialogen i databasen, så att du slipper se den hela tiden. Fascinerande att den här ”buggen” fick vara kvar så länge.

💸 James Kemp, känd från bland annat Iconic, har köpt Disqus-alternativet ReplyBox.

🇪🇺 WordCamp Europe närmar sig, och WPSE är stolt mediasupporter i år igen. Kolla in schematköp en biljettflyg rabatterat, bo på ett partnerhotell, och missa inte att turista lite i staden Porto, när du ändå är där.

🇺🇸 WordCamp US 2022 går av stapeln den 9-11 september, i San Diego.

🚨 Några populära tillägg som behöver uppdateras: Change wp-admin LoginForm MakerSmush.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.9.3.

— Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.