WPSE 218: WordPress 6.0 släpps på onsdag

3️⃣ Den tredje lanseringskandidaten för WordPress 6.0 är släppt. Skarp lansering blir det den 24 maj, men det kommer bli en fjärde lanseringskandidat med, för att säkerställa lanseringen.

🚨 Några populära tillägg som behöver uppdateras: Database Backup for WordPressElementorFiboSearchPhoto GalleryPopup MakerSlide AnythingWPvividWP Statistics.

🔦 Tillägget SEOPress har uppdaterats till 5.7, med stöd för egeninstallerade Matomo-instanser. Man har även lagt till för Googles URL-inspekterare direkt i tillägget.

🇪🇺 Kan du inte åka till Porto för att gå på WordCamp Europe nu i början av juni? Då är det tur att de båda spåren kommer livestreamas på YouTube, och självfallet släppas på WordPress.tv längre fram, som vanligt. Dessutom har man visat upp årets Wapuu, maskoten för WordCamp Europe – den heter Galito och är väldigt tupplik, vilket förstås har en anledning.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.9.3.

— Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.