WPSE 222: WooCommerce 6.6 är släppt 🛒

Det är lite lugnet efter stormen den här veckan, vilket förstås är skönt eftersom semestern stundar. WPSE utkommer dock även nästa vecka, på torsdagen, precis som i dag. Nu kör vi!

🛒 WooCommerce 6.6 är släppt. På tal om det så har man nu ändrat utvecklingsmodellen för WooCommerce, till ett så kallat monorepo, så om du bidrar med kod ibland är det här värt att känna till.

📰 Gutenberg 13.4 ger oss stöd för knappar i theme.json, samt en del mindre saker utöver detta.

🤳 Apropå Gutenberg så testar Tumblr, en bloggplattform som numera ägs av Automattic, nu Gutenberg i sin app. Detsamma gäller dagboksappen Day One, även den Automattic-ägd. WP Tavern har mer om saken.

🤔 Hur ska admingränssnittet vidareutvecklas? Den här posten gräver i den saken.

🚨 Några lite större tillägg som haft säkerhetshål på sistone och måste uppdateras: 404 to 301, Checkout Fields Manager for WooCommerce, Clearfy Cache, Elementor, Flexible Shipping, Modula Image Gallery, Ninja Forms, ShortPixel Image Optimizer, WooCommerce Menu Cart, WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips, WordPress Real Cookie Banner, WP All Export.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 6.0. Du kan mycket väl behöva uppdatera manuellt, så logga in och tryck på uppdatera-knappen bums.

Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.