WPSE 223: Allvarligt säkerhetshål i Ninja Forms 🥷

🛒 WooCommerce 6.6.1 fixar problem med vissa betallösningar, bland annat. Uppdatera bums. Dessutom har betan för 6.7 släppts, med planerad skarp lansering den 12 juli. Som om det inte vore nog så har WooCommerce Blocks 7.9.0 kommit ut också, med några mindre förändringar.

✏️ WordPress är nu så känt att det dyker upp i New York Times berömda korsord.

🕵️ Du bör ha dina Google-typsnitt lokalt så att Google inte kan sniffa på dina besökare.

😔 Elementor, som nyligen shoppade samt tog in pengar, sparkar 15% av arbetsstyrkan för att de tror att marknaden blir tuffare framöver.

🔬 Stack Overflow har släppt resultaten från sin utvecklarundersökning. Runt 20% av utvecklarna gillar fortfarande PHP, men de olika JavaScript-avarterna dominerar förstås.

👨‍🏫 Den 2-3 november blir det WordPress Accessibility Day över hela världen. Mer om det framöver, men kladda med fördel i kalendern.

🚨 Först och främst, populära Ninja Forms har haft ett så allvarligt säkerhetshål att en automatisk uppdatering tvingades ut via wordpress.org. Har du inte uppdaterat till 3.6.11 (eller senare) så är det hög tid. Som om inte det vore nog så är här några större tillägg till som haft säkerhetshål på sistone: 404 to 301, Checkout Field Manager, Clearfy Cache, Export any WordPress data to XML/CSV, GiveWP, Gravity PDF, Modula Image Gallery, Photo Gallery by Supsystic, Real Cookie Banner, ShortPixel Image Optimizer, Table Rate Shipping Method for WooCommerce, WooCommerce Menu Cart, WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips, Woody code snippets.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 6.0. Du kan mycket väl behöva uppdatera manuellt, så logga in och tryck på uppdatera-knappen bums.

☀️ Glad midsommar, och trevlig sommar över huvud taget! WPSE är tillbaka igen i augusti. ⛱

Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn