Planen för WordPress 6.1

Nästa stora WordPress-version är 6.1, och vi får vänta ända tills den 1 november senare i år innan vi får den. Med det sagt så börjar det rinna ut lite beslut och konkreta idéer för version 6.1, som att man inte kommer använda bildformatet WebP som standard, exempelvis.

Här är hålltiderna för WordPress 6.1, som de ser ut nu.

  • 20/9 – Beta 1. Från och med den första betaversionen så ligger fokus på buggtestande, inte inkludering av ny funktionalitet.
  • 27/9 – Beta 2.
  • 4/10 – Beta 3. Man tror sig klara sig på tre betaversioner, vilket förstås inte är omöjligt, men med tanke på att det är ett nytt standardtema i mixen så kan det mycket väl behövas fler, såvida man inte kommer långt innan betastadiet.
  • 11/10 – Lanseringskandidat 1. Här anses mjukvaran färdig, men det kommer förstås dyka upp saker in i det sista.
  • 18/10 – Lanseringskandidat 2.
  • 25/10 – Lanseringskandidat 3.
  • 28/10 – Testlansering.
  • 1/11 – Skarp lansering av WordPress 6.1.

Några saker står ut i planeringen, som synes. Det nya standardtemat, Twenty Twenty-Three, är ett blocktema med fokus på många olika globala stilar och blockmönster. Tanken är att det ska bli en stark grund att bygga blockteman på, något som förstås låter som en ypperlig idé. Men, varje gång ett nytt standardtema ska släppas så dyker det upp en mängd problem, och även om det egentligen bara ska vara buggfixar när betan rullar ut, så har det historiskt inte alltid varit fallet. Det hela hänger förstås på hur långt man kommer i arbetet med Twenty Twenty-Three innan betafasen, och arbetet pågår i detta nu, så jag kanske är onödigt skeptisk.

Hur som helst, så ser planen ut för WordPress 6.1. Vi återkommer med mer om denna nästa stora version av WordPress när betafasen har dragit igång.

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.