WPSE 226: WordPress 6.0.2 är släppt 👍🏻

Nyhetsbrevet ser lite annorlunda ut, om du läser det här i din inkorg. Det är för att vi stuvat om lite bakom kulisserna. Med det sagt, ser du något tokigt så hojta gärna!

👍🏻 WordPress 6.0.2 är släppt. Det är en säkerhets- buggfixversion som sannolikt har installerats automatiskt på dina webbplatser, men dubbelkolla gärna.

6️⃣1️⃣ Planen för WordPress 6.1.

🛍 WooCommerce Blocks 8.4.0 flyttar produktsöket från ett eget block, till en variation på standardsökblocket, bland annat.

🤥 Tillägget WP Optimize anklagas för att fuska med mätverktygen, men det tillbakavisades snabbt med att vara en inställningsfråga. Rätt eller fel blev det två hyfsatkontroversiella poster på WP Tavern av det.

📰 Elementor 3.7 är släppt, där den största nyheten är att du nu kan ställa in vilket språk sidbyggaren ska vara på, så att du inte måste följa WordPress-inställningen. Något av ett icke-problem kan man tycka, eftersom WordPress har stöd för eget språkval per användare, men det är tydligen efterlängtat.

🚨 Några större tillägg som haft säkerhetshål och bör uppdateras till senaste versionen: All-in-One WP MigrationBeaver BuilderWPtouchWPvivid Backup.

🗣 Vill du lära dig hur man arrangerar ett WordPress-event? Då finns det en onlinemeetup för dig.

Thord D. Hedengren, redaktör

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.