WPSE 228: Dubbeluppdatering av WooCommerce

🛒 WooCommerce 6.9 har släppts, och kort därefter kom buggfixen 6.9.1. Den största nyheten är att WooCommerce nu har varukorgs- samt utcheckningsblock, även om de fortfarande anses vara i beta. Relaterat: WooCommerce Blocks har uppdaterats till 8.5.0.

💽 Stöd för SQLite, en enklare databas än MySQL/MariaDB, kan komma till WordPress. Trevligt.

📽 Matt Mullenweg har postat en video av sin Q&A-session från årets WordCamp US.

🎥 Apropå video så kan du se en genomgång av WordPress 6.1 med. Den är en timme lång, så brygg en kanna kaffe först.

📰 Senare i dag ska Gutenberg 14.1 släppas, vilken möjliggör att kombinera klassiska teman med blockbaserade mallar. Här finns en genomgång av funktionen, som förstås behöver testas. Det här kommer vara en del av WordPress 6.1, är tanken.

🚨 Några lite mer populära tillägg som haft säkerhetshål och måste uppdateras till senaste versionen: BackupBuddy, Booking Calendar, och Wordfence.

🥳 Slutligen, nu finns det över 60 000 tillägg på wordpress.org.

— Thord D. Hedengren ⚡

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.