Uppdatera inte till WordPress 6.1 om du använder WPML

Dåliga nyheter för användare av lokaliseringstillägget WPML: Den senaste versionen är inte kompatibel med WordPress 6.1. Det är så illa att din webbplats går sönder (!) om du uppdaterar till WordPress 6.1, planerad att släppas i morgon tisdag.

Problemen ska vara fixade i WPML 4.5.12 samt String Translation 3.2.3, men dessa kommer först som betaversioner under dagen, och rekommenderas inte till skarpa installationer.

Att ett så stort tillägg som WPML är så här sent ute har förstås gjort många irriterade, och detta med all rätta. Kör du WPML bör du avvakta att uppdatera till WordPress 6.1, och stänga av automatisk uppdatering över huvud taget, med tanke på den här problematiken. Du bör kanske rentav överväga andra lösningar än WPML framöver, för det här var sannerligen varken förtroendeingivande eller snyggt skött.

Läs mer i bloggposten om saken.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.