WPSE 239: Slut på säkerhetsuppdateringar 😶

‼️ WordPress 3.7-4.0 kommer inte få några fler säkerhetsuppdateringar efter det att 3.7.41, 3.8.41 samt 4.0.38 har släppts, vilket nu har skett. Visst har du väl ingen skräpsajt som ligger och skvalpar, va?

7️⃣4️⃣ Det finns oro kring PHP 7.4, en väldigt vanlig version av programspråket WordPress rullar på, och dess slut på säkerhetsuppdateringar. WordPress fungerar, enligt ServeHappy, bäst med version 7.4, men det finns faktiskt stöd för 8.0 sedan WordPress 5.7, även om det anses vara en betaversion. Översiktstabeller finns här, liksom påpekandet att PHP 7.4 mycket väl kan fortsätta få stöd framöver eftersom det är så spritt, och hostingleverantörer är notoriskt dåliga på att uppdatera i tid. Den som lever får se, men var uppmärksam på vad Hälsa-widgeten i startpanelen i wp-admin säger framöver, samt kolla gärna vad ditt webbhotell kör.

🛒 WooCommerce 7.2 beta 2 är släppt.

🇪🇺 WordCamp Europe 2023 går av stapeln den 8-10 juni i Aten, Grekland. Kolla utannonseringsvideon på nya landningssidan.

🗳️ Vem sak bli Community Team Rep? Rösta innan den 16 december.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: All-In-One Security (AIOS), Manage Notification E-mails, Photo Gallery by 10Web, SEO Plugin by Squirrly SEO.

😶 Slutligen, lite helgnöje: WordlePress.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.