WPSE 243: Hej 2023, vi är tillbaka 🥳

God fortsättning! Hoppas helgerna varit bra. Nu kör vi igång igen.

🛒 WooCommerce 7.3 är släppt, med bland annat nytt produktblock. Apropå det så kommer man kräva PHP 7.3 eller nyare från och med version 7.7. God framförhållning, kan man säga. Även WooCommerce Blocks har fått en uppdatering, till 9.4.0, där den största nyheten är att man kan välja upphämtning som fraktalternativ.

🗓️ Nästa stora version är WordPress 6.2. Planen är att betan drar igång den 7 februari, med första lanseringskandidaten den 7 mars, för skarp lansering den 28 mars.

📙 Matts State of the Word hade en Q&A, och nu kan den läsas för dig som inte tycker om videor.

🗣️ BuddyPress 11.0 lägger grunden för många nya saker planerade för 2023, säger utvecklarna.

🤑 Nu kan du se om ett tillägg på wordpress.org erbjuder betalda versioner. Som Akismet, exempelvis.

💸 Awesome Motive har köpt tillägget Duplicator.

📱 Jetpack har kopplats loss från WordPress-appen och har därmed en egen app för sina funktioner. Apropå WordPress.com så har man lanserat annonsnätverket Blaze (som även körs på Tumblr) för sajter som ligger där, och som använder Jetpack.

🇪🇺 WordCamp Europe söker talare.

⚠️ En bakdörr i Linux utnyttjar osäkra WordPress-versioner, tillägg och teman. Läs mer på WP Tavern.

🚨 Några lite större tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: Enable Media Replace, ExactMetrics, MonsterInsights, Royal Elementor Addons, SiteGround Security, Strong Testimonials, WP Show Posts.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.