WPSE 251: WooCommerce 7.5 och WordPress 6.2 i ny lanseringskandidat

🛒 WooCommerce 7.5 är släppt, med stöd för globala stilar för dig som vågat börja använda WooCommerce-blocken. På tal om dem så har WooCommerce Blocks 9.8.0 släppts, med fokus på minivarukorgen.

2️⃣ WordPress 6.2 lanseringskandidat 2 är släppt. Det största ögonbrynslyftet (är det ett ord?) med den här versionen är att man tagit bort navigationsvalet i sidredigeraren till följd av för många buggar. I senaste laget kan man tycka, funktioner ska inte förändras mitt i en lanseringskandidat. Lanseringen är satt till den 28 mars, nyfikna läser med fördel frågor och svar-utskriften från demot som vi skrev om i förra numret.

🧐 Polyglot-gruppens marsbrev fokuserar förstås på översättningen av kommande WordPress 6.2.

👋🏻 Mika Epstein slutar som tilläggsansvarig på wordpress.org den 1 juli.

👮 Hierarkin för de som jobbar med WordPress i olika teams kommer potentiellt förändras. Här är förslaget.

💸 Automattic har köpt ActivityPub-tillägget och anställt dess utvecklare. Lovande för den öppna webben. Läs mer hos WPTavern.

🎉 Den 27 mars fyller WordPress 20, och naturligtvis vill man ha en mängd meetups och liknande. Om du är intresserad av att anordna något så läs mer här.

🇫🇮 Det är WordCamp i Tampere, Finland den 14-15 september.

🚨 Några lite mer populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: 301 Redirects, Complianz, Formidable Forms, GiveWP, Popup Maker, och Updraft Plus.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.