WPSE 252: Snart är WordPress 6.2 här 🤞🏻

3️⃣ WordPress 6.2 har släppts i den tredje och sannolikt sista lanseringskandidaten inför den skarpa lanseringen den 28 mars. När vi ändå pratar om den så vill jag peka er till en hjälpsam post om hur avstånd fungerar i blockteman, för det verkar inte vara helt uppenbart.

🛒 WooCommerce 7.5.1 är släppt, en buggfix förstås. Den första betan för nästa stora WooCommerce-version, 7.6, har släppts. Det är ”stora” med modifikation, för det handlar främst om uppdateringar till WooCommerce Blocks 9.8.1, vilket sannolikt kommer bli 9.8.2 eftersom den har kommit ut den med. Slutligen, innan vi släpper WooCommerce för den här gången, så kan man läsa mer om hastighetsförbättringarna som HPOS innebär.

🧑‍💻 Den har ju funnits ett tag, lite i hemlighet, men nu har man i alla fall formellt utannonserat utvecklarbloggen på wordpress.org.

🤖 Använder du ChatGPT eller dylikt för att skriva dina teman eller tillägg? Tänk då på att du är ansvarig för att koden som genereras följer GPL, annars får den inte finnas på wordpress.org. Du får absolut använda hjälpmedel, det handlar om ansvar. Mer här.

🌏 Nyfiken på vad som hände under Contributor Day på WordCamp Asia i februari? Det finns en post om det, med bilder och allt.

2️⃣0️⃣ WordPress fyller 20, och bland allt som pågår så finns det en färgläggningstävling (!) för jubileums-wapuun. Vill du klä dig i 20-årsjubileumskläder så finns det sådant att inhandla i ny(åter)öppnade The Mercantile, vilket är den officiella merchbutiken.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: Easy Table of Contents, Happy Addons for Elementor, MetaSlider, Squirrly SEO, UpdraftPlus, WPML, WP Mail Logging.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.