WPSE 253: WordPress 6.2 är släppt

💥 WordPress 6.2 är släppt, en dag senare än planerat. En bättre sajtredigerare och blockförbättringar är förstås vad som är på agendan. Integrationen med bild- och ljudbanken Openverse lär underlätta en hel del för bildsättning av poster i framtiden, och vissa gillar säkert fokusläget. Läs mer i lanseringsposten, där vi även får veta att 6.2 kallas för ”Dolphy” efter jazzmusikern Eric Dolphy.

🤝 I och med version 6.2 så går WordPress Gutenberg-projektet in i den tredje fasen, som fokuserar på samarbete. Flera personer ska alltså kunna jobba tillsammans i wp-admin och blockredigeraren, på samma saker, precis som man kan i flera webbappar. Här finns den första posten om saken. Låt oss bara hoppas att sajtredigeraren inte glöms bort, det är fortfarande en hel del tokigheter där…

🛠️ För att få fler att bygga blockteman finns en guidepost som utmanar dig att göra just detta.

🛒 WooCommerce 7.6 beta 2 är släppt. Skarp lansering blir det den 11 april.

🛍️ Apropå WooCommerce så har ett kritiskt säkerhetshål i WooCommerce Payments, samt WooPay, fixats. Du bör verkligen uppdatera om du kör någon av dessa.

🚨 Fler populära tillägg som måste uppdateras bums: FileBird, GiveWP, iThemes Security, LiteSpeed Cache, Newsletter, Safe SVG, WP Statistics.

🗣️ Communitytillägget BuddyPress har fyllt 15.

🖼️ Sugen på att ha WordPress på skrivbordet? Här är några bakgrundsbilder du kan använda.

Slutligen, en liten plugg från undertecknad, helt skamlöst: Min fantasyroman, Automatonen, släpps den 4 maj. Läs mer och skriv upp dig för senaste nytt på Automatonen.se. Tipsa gärna dina fantasydiggande vänner. 🙏

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.