WPSE 254: WooCommerce-nytt och ett nytt svenskt blocktema

🛒 WooCommerce 7.6 är släppt i en första lanseringskandidat, utan några förändringar från betan. Skarp lansering blir det den 11 april. Även WooCommerce Blocks har fått en uppdatering, till 9.9.0.

🛍️ Hjälp till att göra WooCommerce bättre på Contributor Day den 19 april, online. Här finns detaljerna!

🐦 Twitter har ställt till det för en hel del tjänster med sina API-förändringar. Det drabbade såväl WordPress.com som Jetpack häromdagen, men funktionaliteten är nu återställd.

🚀 Apropå Jetpack så har version 12.0 släppts, med ett nytt VideoPress-block och ett cookieblock som de säger är GDPR-kompatibelt.

🦾 WP-CLI version 2.8.0 släpps den 3 maj, med en lanseringskandidat någon gång veckan innan. Man ska ha fixat alla problem med PHP 8.2.

🗻 Anders Norén har släppt ett nytt blocktema, Abisko. Ja, det är snyggt, vad trodde ni? Här är storyn bakom såväl namnet som temat.

📘 Det blir en ny ”temahandbok” på wordpress.org, i alla fall om det här förslaget blir verklighet.

📇 iThemes byter namn till SolidWP, vilket väl låter rimligt med tanke på att det inte är frågan om en temabutik längre.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål och måste uppdateras: Advanced Custom Fields, Custom Post Type UI, Happy Addons for Elementor, Newsletter, Slimstat Analytics, och WPCode.

Och med det önskar jag glad påsk! 🐣

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.