WPSE 256: WooCommerce-uppdateringar och säkerhetshål

🛒 WooCommerce 7.6 samt buggfixen 7.6.1 är släppta. Dessutom har arbetet med WooCommerce 7.7, en till synes liten uppdatering, nått beta 2. Den 9 maj släpps WooCommerce 7.7, om allt går enligt plan, förstås. WooCommerce Blocks 10.1.0 är ute, med mer kontroll över varukorgs- samt kassablocken.

🛍️ Woo Express är WooCommerce, fast på WordPress.coms infrastruktur.

👀 WordPress 6.3 letar efter medarbetare, samt föreslår lansering den 8 augusti. Läs mer här om hur du kan bidra. Apropå det så kan det även vara intressant att läsa den något försenade retrospektiven för version 6.1, samt delta i skapandet av densamme för 6.2. Slutligen, en matig post om prestandaförbättringarna i 6.2.

🤫 Arbetet med ett lite mer användbart notissystem inom WordPress går framåt. Läs mer och testa gärna.

🧑‍💻 Intressant inblick i hur WordPress Playground användes vid en hackathon nyligen.

📜 WordPress-certifikat? Det vill CertifyWP att du ska köpa, för $150. Jag är tveksam…

2️⃣0️⃣ Det ska bli en årsbok för att fira WordPress 20-årsjubileum. Du kan hjälpa till, men gör det innan den 30 april.

🖥️ Showcasedelen på wordpress.org ska göras om och begränsas till hundra sajter, så att det alltid är aktuella exempel på WordPress-webbplatser. Det är i alla fall en del av det här förslaget rörande vidareutveckling.

🚨 Några tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: All In One WP Security & Firewall, Autoptimize, Blocksy Companion, CMP, Elementor, FluentForm, FooGallery, Forminator, Limit Login Attempts, Photo Gallery by 10Web, Pretty Links, och WP Fastest Cache.

Thord D. Hedengren