WPSE 256: WooCommerce-uppdateringar och säkerhetshål

🛒 WooCommerce 7.6 samt buggfixen 7.6.1 är släppta. Dessutom har arbetet med WooCommerce 7.7, en till synes liten uppdatering, nått beta 2. Den 9 maj släpps WooCommerce 7.7, om allt går enligt plan, förstås. WooCommerce Blocks 10.1.0 är ute, med mer kontroll över varukorgs- samt kassablocken.

🛍️ Woo Express är WooCommerce, fast på WordPress.coms infrastruktur.

👀 WordPress 6.3 letar efter medarbetare, samt föreslår lansering den 8 augusti. Läs mer här om hur du kan bidra. Apropå det så kan det även vara intressant att läsa den något försenade retrospektiven för version 6.1, samt delta i skapandet av densamme för 6.2. Slutligen, en matig post om prestandaförbättringarna i 6.2.

🤫 Arbetet med ett lite mer användbart notissystem inom WordPress går framåt. Läs mer och testa gärna.

🧑‍💻 Intressant inblick i hur WordPress Playground användes vid en hackathon nyligen.

📜 WordPress-certifikat? Det vill CertifyWP att du ska köpa, för $150. Jag är tveksam…

2️⃣0️⃣ Det ska bli en årsbok för att fira WordPress 20-årsjubileum. Du kan hjälpa till, men gör det innan den 30 april.

🖥️ Showcasedelen på wordpress.org ska göras om och begränsas till hundra sajter, så att det alltid är aktuella exempel på WordPress-webbplatser. Det är i alla fall en del av det här förslaget rörande vidareutveckling.

🚨 Några tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: All In One WP Security & Firewall, Autoptimize, Blocksy Companion, CMP, Elementor, FluentForm, FooGallery, Forminator, Limit Login Attempts, Photo Gallery by 10Web, Pretty Links, och WP Fastest Cache.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.