WPSE 255: WooCommerce 7.6 försenas

🛒 WooCommerce 7.6 skulle egentligen ha släppts den 11 april, men en bugg med Gutenberg-tillägget ställer till det. En tredje lanseringskandidat har släppts, vilket förhoppningsvis löser detta så att den skarpa versionen kan rulla ut. Det är, i övrigt, ingen större uppdatering.

🛍️ WooCommerce Blocks 10.0.0 ger lite bättre kontroll över varningsmeddelanden som en kund kan tänkas ha, vilket förstås är efterlängtat.

🙋 WordPress 6.2 släpptes nyligen, och 6.3 håller på att ladda upp för sitt team, men man pratar redan om 6.4 vilken är planerad till november. Planen är att ha ett lanseringsteam bestående enbart av kvinnor och ickebinära personer, något som man gjorde för första gången med version 5.6. Läs mer i Josephas post, och överväg att bidra om du kan.

⚒️ Apropå WordPress 6.2 så finns det en matig sammanfattning av nyheterna på utvecklarbloggen.

2️⃣0️⃣ Om du tänkt anordna en tillställning för att fira WordPress 20-årsdag så kan du beställa merch här.

🧑‍🎨 Följer du förändringarna på wordpress.org med intresse så finns en sammanfattning av läget att läsa.

🇪🇺 WordCamp Europe, som går av stapeln i Aten, Grekland den 8-10 juni, erbjuder återigen såväl barnpassning som workshops för barn och unga vuxna.

🗣️ Tillägget för att testa förvalt språk, något som är planerat att utöka språkvalet i WordPress, söker fler testare.

🧑‍💻 Hur är det att jobba med WordPress? Det undrar TeamWP, som släppt Team Experience Index. Det finns en undersökning om du vill bidra.

🚨 Några lite större tillägg som haft säkerhetshål och måste uppdateras till senaste versionen: Advanced Custom Fields, Formidable Forms, Health Check & Troubleshooting, PHP Compatibility Checker, SEOPress, WPCode, och WP Fastest Cache.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.