WPSE 257: WooCommerce 7.7 och idag är det YoastCon

🛒 WooCommerce 7.7 är släppt. Den största nyheten är fler marknadsföringskanaler, vilket har varit i beta tidigare.

🙋 Jobbar du med WooCommerce som utvecklare? Då är den här undersökningen för dig.

📽️ Idag är det YoastCon, online förstås, och med fokus på SEO.

1️⃣ Lanseringskandidaten för WordPress 6.2.1, en buggfixversion, är ute. 6.2.1 ska rulla ut på tisdag nästa vecka.

🤖 Den 25 maj är det onlinekonferens med inriktning på AI. Någorlunda relaterat: den här diskussionstråden om hur AI och WordPress Core kan fungera ihop.

🗣️ På tal om konferenser så finns det nu en webbplats där du kan söka efter talare, WP Speakers. Kanske något för WP Accessibility Day att kika på, för där är talaransökan numera öppen. För övrigt så har man en ny vision för WordCamp-konferenser, Next Gen WordCamps kallar man dem. Läs mer här.

🚀 Varken Jetpack eller WordPress.com kommer kunna dela poster till Twitter per automatik längre. Detta till följd av Elon Musks galna API-planer för plattformen.

💸 Caseproof, som gör tillägget MemberPress, har köpt WishList.

🎉 Fira att WordPress fyller 20 genom att vara med i From Blogs to Blocks-kampanjen. Det rör sig om bloggprompter, förhoppningsvis lite roligare sådana än förra gången man gav sig på något sådant. Här är dag 3, om du vill hoppa in.

🧐 Resultatet från förra årets stora WordPress-undersökning är släppt.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: Ad Inserter, Autoptimize, Custom Post Type UI, Elementor, och Orbit Fox.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.