WPSE 266: WordPress 6.3.1 är släppt

1️⃣ WordPress 6.3.1 är släppt som planerat. Det här är en buggfix som sannolikt har installerats automatiskt men dubbelkolla gärna.

🛒 WooCommerce har uppdaterats till 8.0.3 för att fixa lite stabilitet och tokerier med varukorgsblock. Dessutom har man släppt betan för version 8.1.0 och följer du blocktillägget så är det uppe i version 11.0.0 där vi bland annat hittar ett block för produktsamlingar.

🗓️ Schemat för WordPress Accessibility Day 2023 är släppt. När dagen faktiskt är? Den 27 september minsann.

🧧 Nytt på WordPress-himlen: Introduktion till nya standardtemat (här är Github-repot), framtiden för WordPress och Gutenberg från WordCamp US, samt lovande Performant Translations-tillägget som ska snabba på språkstödet i WordPress. Ja, den sistnämnda är mest intressant.

🗣️ DLX Plugins har tagit över tillägget Ajaxify Comments.

💾 Vilket hostingbolag är bäst? Ja, bra fråga, men Review Signals årliga undersökning ger en fingervisning bland de som är med i alla fall. Såväl Servebolt som Seravo går bra från våra breddgrader.

🤨 Ett gäng byråer har gått ihop för att göra ett säljhjälpmedel som ska övertyga storföretag att använda WordPress. Jag vet inte vad jag tycker om den här ärligt talat, det är ju helt uppenbart att de talar i egen sak. Lite vettiga case från stora bolag vore bättre. PDF:en är gratis och finns hos initiativtagaren Bigbite om du är nyfiken.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål och måste uppdateras: ElementsKit Lite, Folders, Hide My WP Ghost, iThemes Sync, Slimstat Analytics.

Thord D. Hedengren

PS. Lite internt, men ändå: Min byrå och tillika WPSE-sponsorn Divide & Conquer har bytt namn till Hedengren Agency. Samma Helena och Thord, bara nytt namn.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.