WPSE 274: WordPress 6.4 i en andra lanseringskandidat

2️⃣ WordPress 6.4 har släppts i en andra lanseringskandidat och är således på god väg mot skarp lansering den 7 november. I samband med detta får vi veta att PHP 8.1 samt 8.2 båda rekommenderas officiellt, och Field Guide-sammanställningen har publicerats för intresserade utvecklare.

🗝️ WP-CLI 2.9.0 är släppt och redo för kommande WordPress 6.4.

🎙️ Årets State of the Word kommer inte ske på WordCamp US, för en gångs skull. Istället blir det en tillställning i Madrid, Spanien, den 11 december.

🤓 Sidbyggaren Elementor används av 9% av alla webbplatser som har ett CMS, alltså en del av WordPress marknadsandel. Apropå det så har man valt att ställa in DreamWeb med tanke på kriget i Gaza.

🛒 WooCommerce Blocks 11.4.0 ersattes genast av 11.4.1 till följd av ett distributionsproblem. Nytt är i alla fall bättre checkout samt lite annat smått och gott.

🤨 Tyck till om öppen källkod i årets undersökning från Open Source Initiative.

🙊 Halvrelevant: Automattic har köpt Texts.com, en tjänst som slår ihop alla dina digitala inkorgar. Matt pratar lite mer om saken.

🚨 Endast två lite större tillägg som haft säkerhetshål sedan sist: Litespeed Cache och Simple Calendar.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.