WPSE 275: WooCommerce blir Woo

🛒 WooCommerce 8.3.0 har släppts i en första beta, men det är nog den minst intressanta WooCommerce-nyheten den här veckan. Eller ska vi säga Woo-nyheten kanske, för man har bestämt sig för att byta namn till just Woo enbart. Det låter på sätt och vis klokt med tanke på hur luddigt det är mellan WordPress.com (kommersiellt och hostat) och den egenhostade versionen av WordPress som finns på wordpress.org. Det gör det också lite mindre magstarkt att man, på woo.com som woocommerce.com nu skickar vidare till, trycker på den komersiellt hostade Woo Express (ja, med WordPress.com i ryggen förstås). Men ja, det här är ju lite känsligt och vi får hoppas att det blir någon vettig balans av det hela vad det lider, exempelvis en tydligare sida för open source-versionen, som nu nämns men är tämligen undanskuffad.

3️⃣ WordPress 6.4 är släppt i en tredje, något försenad, lanseringskandidat. Släpps den 7 november, så det är snart dags att uppdatera igen.

📊 WP Data Dashboard är en kul, om än kanske lite menlös, sida med statistik från wordpress.org.

😱 Kors i taket, inga större tillägg har några rapporterade säkerhetshål vad jag kunnat se. Lugnet före 6.4-stormen, måhända?

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.