WPSE 275: WooCommerce blir Woo

🛒 WooCommerce 8.3.0 har slĂ€ppts i en första beta, men det Ă€r nog den minst intressanta WooCommerce-nyheten den hĂ€r veckan. Eller ska vi sĂ€ga Woo-nyheten kanske, för man har bestĂ€mt sig för att byta namn till just Woo enbart. Det lĂ„ter pĂ„ sĂ€tt och vis klokt med tanke pĂ„ hur luddigt det Ă€r mellan WordPress.com (kommersiellt och hostat) och den egenhostade versionen av WordPress som finns pĂ„ wordpress.org. Det gör det ocksĂ„ lite mindre magstarkt att man, pĂ„ woo.com som woocommerce.com nu skickar vidare till, trycker pĂ„ den komersiellt hostade Woo Express (ja, med WordPress.com i ryggen förstĂ„s). Men ja, det hĂ€r Ă€r ju lite kĂ€nsligt och vi fĂ„r hoppas att det blir nĂ„gon vettig balans av det hela vad det lider, exempelvis en tydligare sida för open source-versionen, som nu nĂ€mns men Ă€r tĂ€mligen undanskuffad.

3ïžâƒŁ WordPress 6.4 Ă€r slĂ€ppt i en tredje, nĂ„got försenad, lanseringskandidat. SlĂ€pps den 7 november, sĂ„ det Ă€r snart dags att uppdatera igen.

📊 WP Data Dashboard Ă€r en kul, om Ă€n kanske lite menlös, sida med statistik frĂ„n wordpress.org.

đŸ˜± Kors i taket, inga större tillĂ€gg har nĂ„gra rapporterade sĂ€kerhetshĂ„l vad jag kunnat se. Lugnet före 6.4-stormen, mĂ„hĂ€nda?

— Thord D. Hedengren ⚡

Missa ingenting, teckna en prenumeration pĂ„ nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gĂ„ng i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkÀnner du att vi fÄr skicka vÄrt nyhetsbrev till dig i enlighet med vÄr integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen nÀrhelst du vill och vi spammar eller sÀljer inte din adress vidare.