WPSE 276: WordPress 6.4 har redan uppdaterats till 6.4.1

🎉 WordPress 6.4 är släppt, men kort därefter kom en hyfsat akut buggfix till 6.4.1 för lite sämre uppdaterade webbhotell. Det är väl kanske ingen större chock över att just det här problemet inte hittades under beta- eller lanseringskandidatperioden och sannolikt är det få webbhotell av lite högre kvalitet som är drabbade. WordPress 6.4 kommer med ett nytt standardtema som verkligen försöker visa varför blockteman är en bra grej. Kika gärna på Twenty Twenty-Four, det är det värt.

🗓️ Nästa år är det tre versioner av WordPress planerade, och de föreslås att släppas den 26 mars (6.5), den 16 juli (6.6), samt den 24 september (6.7). Bra med framförhållning

🗣️ Apropå nästa stora version av WordPress så ser det ut som att översättningar via MO-filer kommer gå lite snabbare tack vare Performant Translations-projektet.

🛒 WooCommerce har fått en uppdatering (till 8.2.2) till följd av WordPress 6.4. Samtidigt är 8.3.0 ute i en andra lanseringskandidat, med andra ord på god väg att släppas den 14 november som planerat. Även WooCommerce Blocks har fått en mindre uppdatering till följd av WordPress 6.4, till 11.5.1.

🚀 Jetpack 12.8 introducerar Jetpack Creator så att du lättare ska kunna börja ta betalt på din sajt, som för kurser och via betalväggar. Lite mer WordPress.com på din egeninstallerade WordPress-sajt med andra ord.

🇪🇸 State of the Word sänds live från Madrid den 11 december som tidigare rapporterats. Nu försöker man få till synkroniserade tittarpartyn, så vill du anordna ett sådant finns information här.

😱 Inga större tillägg har haft några säkerhetshål vad jag kunnat se, och det för andra veckan i rad. Ur led är tiden…

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.