WPSE 277: Elementor blir dyrare och WooCommerce är försenat

ℹ️ WordPress 6.4.1 släpptes som bekant kort efter 6.4 kom ut. Vill du veta varför så finns det en teknisk genomgång att tillgå. Apropå just 6.4 så är den förstås snabbare än föregående version, om än inte radikalt mycket. Och, läs om mainquery-hanteringen om du är utvecklare.

🙋 Vad tycker du om WordPress 6.4? Delta i retrospektiven för lanseringen.

👀 Nya standardtemat Twenty Twenty-Four får sig en genomgång. Det är värt att titta på, fast självfallet helst själv så att du kan testa lite.

🛒 WooCommerce 8.3 har försenats, till idag faktiskt, så räkna med att den dyker upp inom kort. Anledningen till förseningen är att man behöver testa kompatibiliteten med kommande PHP 8.3 lite mer. På tal om WooCommerce så har Blocks-tillägget fått ett gäng buggfixar i version 11.5.4.

💰 Snart behöver du betala mer om du vill ha de mer avancerade funktionerna i Elementor. Förhoppningsvis betyder det att det blir färre säkerhetshål framöver. Just det, populära Qi Addons For Elementor har ett i dagsläget ofixat säkerhetshål, så du bör vara försiktig med tillägget.

🤑 WordFence betalar för dina buggrapporter.

🇪🇸 State of the Word i Madrid den 11 december har fått en webbplats. Råkar du vara i Spanien då så kan du be om en biljett, annars livesänds Matt Mullenwegs tal på den officiella YouTube-kanalen.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.