WPSE 280: Säkerhetsuppdatering av WordPress

ℹ️ WordPress 6.4.2 är släppt. Det är en säkerhets- och buggfixversion som du absolut bör uppdatera till snarast möjligt, om det inte skett automatiskt. För övrigt så är sammanfattningen av retrospektiven för 6.4 släppt, utan några större överraskningar ska tilläggas.

🛒 WooCommerce 8.4.0 är släppt i en första lanseringskandidat. Det är en mindre version, så räkna med att de kommer hålla släppet den 12 december. Även WooCommerce Blocks har uppdaterats, till 11.7.0. Det blir den sista stora versionen av WooCommerce Blocks som släpps, framöver kommer nämligen blocken hanteras som en del av den huvudsakliga WooCommerce-utvecklingen. Slutligen, det gamla REST API:t försvinner från WooCommerce i version 9.0 (så det är ett tag kvar), men ett tillägg finns redan om du inte kan byta till den nyare versionen.

📺 WordPress Learn-videor flyttar till YouTube, istället för WordPress.tv. Lite otippat.

🦹‍♀️ Tydligen pågår det så många WordPress-scams just nu att man känner att man måste informera om det på officiella bloggen. Som alltid är det lätt att se en scam per e-post: titta bara på avsändardomänen. Kommer ett mejl inte från den domän som innehållet antyder, då är det en scam. För WordPress-mejl är det förstås wordpress.org samt wordpress.net (eller wordpress.com om du använder tjänsten).

🛟 Plugin Review-gruppen behöver förstärkning, om det är något du skulle kunna tänkas göra.

💬 Slack kommer ersättas av Matrix, och arbetet går framåt så pass bra att man nog faktiskt kan uppnå målet att byta vid årsskiftet. Det betyder dock inte att Slack kommer försvinna direkt, just nu synkas allt innehåll och det kommer sannolikt fortsätta ett bra tag.

🗓️ Glöm inte att kolla på Matt Mullenweg och årets State of the Word på måndag, den 11 december. Sänds på den officiella YouTube-kanalen.

🚨 Några tillägg som har eller nyligen har haft säkerhetshål, och behöver uppdateras: Aruba HiSpeed Cache, Nested Pages och Simple Calendar.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.