WPSE 281: WooCommerce 8.4 och State of the Word

🛒 WooCommerce 8.4.0 är släppt. Det är en mindre uppdatering men ta en backup innan du uppdaterar ändå, förstås. Relaterat: Nu är WooCommerce Blocks en del av WooCommerce-utvecklingen.

🗣️ BuddyPress 12.0.0 är också släppt, med nya rewrite-API:t.

🧵 WordPress 6.5 är tänkt att släppas den 26 mars nästa år, med typsnittsstöd och förbättringar överlag. Man höjer även systemkravet på MySQL, till 5.5.5. Det finns inga kända MariaDB-versioner som faktiskt används som faller inom detta, så kör du MariaDB är det lugnt.

🇪🇸 State of the Word 2023 med Matt Mullenweg, från Madrid i Spanien, lyfte bland annat hur Taylor Swift och Vita huset rullar på WordPress, vilket förstås understryker trafikkapaciteten och säkerheten. WPTavern har en bra genomgång, liksom wordpress.org, om du inte vill se hela dragningen. Matt svarade dessutom på fler frågor på Make-bloggen.

🙋‍♀️ Efter oklarheterna med vad som får vara ett tema och vad som borde vara tillägg så har man nu uppdaterat riktlinjerna. Värt att veta om du gör lite mer avancerade teman med onboarding och inställningssidor.

⚒️ Mer utvecklarrelaterat: Nu kan du aktivera förhandsvisningar av dina tillägg på wordpress.org, via Playground som tidigare rapporterats.

🤔 Vad tycker du om årets meetups? Undersökningen är öppen till och med den 14 januari nästa år.

🗺️ Apropå det, eventsidan på wordpress.org har uppdaterats, med fin karta och allt.

📦 Flytten från Slack till Matrix har pausats, för Matrix är tydligen inte bra nog ännu. Dessutom är man orolig för licensförändringar, så det kanske är lika bra. The devil you know och allt det där…

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.