WPSE 284: WooCommerce rör till det 🤦

🛒 Oj oj, WooCommerce, vad håller ni på med? Version 8.5 rullade ut med ett så allvarligt problem att man stoppade den. Fixen är ute i version 8.5.1, men nu är det problem med vissa Web Application Firewall (WAF), alltså brandväggar på serversidan. Just nu jobbar WooCommerce-utvecklarna med hostingbolag för att lösa detta, men de kan knappast känna till alla. Så, för en gångs skull är rekommendationen från undertecknad att inte uppdatera till WooCommerce 8.5.x i det här läget. Detta understryker återigen vikten av betatestare i olika miljöer, något som den huvudsakliga WordPress-gruppen har försökt driva på nyligen.

🛍️ Mindre dramatiskt: Tillägget för WooCommerce Legacy REST API är släppt så att du, om du inte kan byta ut det när WooCommerce 9.0 rullar ut om ett par månader, kan fortsätta använda REST API:t.

🗓️ WordPress 6.4.3 är en buggfixversion som är planerad att släppas den 30 januari. Den bör installeras automatiskt.

📦 Det ska bli lättare att flytta data, till och från WordPress, tycker Matt Mullenweg med sitt Data Liberation-initiativ. Helt rätt, men kanske borde Mullenweg och Manton Reece, som gör Micro.blog, prata ihop sig om Blog Archive Format?

🤬 Det finns en grupp för incidenter som bryter mot Community Code of Conduct, något som alla WordPress-event måste följa, och nu har gruppen sammanställt vad som hände 2023. Allt från kondomer till potentiellt svindleri finns att läsa för den intresserade.

🚨 Några lite mer populära tillägg som haft eller har säkerhetshål och behöver uppdateras: ElementsKit Elementor addons, Formidable Forms, Hostinger, LightStart, Metform Elementor Contact Form Builder, Orbit Fox by ThemeIsle, PDF Invoices & Packing Slips for WooCommerce, POST SMTP, The Events Calendar och WPS Hide Login.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.