WPSE 286: WordPress 6.4.3 och en väldig massa WooCommerce

🔂 WordPress 6.4.3 är släppt, en ren säkerhetsuppdatering som bör ha installerats automatiskt, men om inte, gör det.

🛒 WooCommerce 8.5 har som bekant inte haft det lätt, med en initial bugg som fixades snabbt i 8.5.1, vilken i sin tur introducerade nya problem. Allt ska vara ordnat i version 8.5.2 dock. Värt att notera är att inget av problemen verkade överdrivet kritiskt, om än irriterande, men återigen så belyser det här behovet av mer och bättre testande. WooCommerce är världens största ehandelssystem och flera större ehandlare väljer att inte uppdatera i systemets takt, det är inget bra betyg.

🛍️ På tal om WooCommerce så är 8.6 nu i beta, med förbättrade block för produktdetaljer och produktsamlingar, bland annat. Skarp lansering är planerad till den 13 februari, så testa gärna, apropå ovan… Relaterat: Ny dokumentationswebb för WooCommerce.

🙋 Vad vill du ha från WooCommerce olika API:er? Tyck till!

🫡 Incident Response Team är gruppen som ser till att WordPress-konferenser och meetups är inkluderande och säkra tillställningar. De kände tydligen att de behövde förklara vad de gör efter sammanställningen som publicerades nyligen, så läs gärna på. Relaterat: Ett sorts bloggnyhetsbrev från organisationsgruppen.

🏇 Alla Automattics tjänster, inklusive WordPress.com, använder nu HTTP/3. Detta betyder att saker och ting ska gå snabbare när det görs uppslag mot adresser, vilket förstås är bra.

🤔 Apropå Automattic så tar Matt Mullenweg en paus som VD i ett par månader. Han passar även på att förklara hur Automattic är strukturerat, lovar att WordPress.com ska bli mer som standard-WordPress, och nämner problematiken med att rekommendera sig själv på WooCommerce förlåt, Woos sajt.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras bums: AMP for WP, Backuply, Better Search Replace, FileBird, File Manager, Formidable Forms, Photo Gallery by 10Web, WP Go Maps, WPvivid

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.