WPSE 291: Dubbla lanseringskandidater släppta

1️⃣ WordPress 6.5 har nått lanseringskandidatfasen, vilket betyder att det är viktigare än någonsin att testa, förslagsvis med tillägget WordPress Beta Tester. Lanseringen är fortsatt planerad till den 26 mars.

🆕 I och med att WordPress 6.5 nått lanseringskandidat så har man även börjat publicera bloggposter om vad som är nytt, med utvecklarfokus förstås. Läs om Script Modules, nya Interactivity API och Block Bindings API, uppdateringar till Block Hooks och HTML API:t, introduktionen av Plugin Dependencies (alltså, krav på installerade tillägg), samt flera steg för att flytta Site Editor och den vanliga blockredigeraren närmre varandra.

🛒 Även WooCommerce 8.7 har nått lanseringskandidat och kommer sannolikt släppas i tid, den 12 mars.

🚀 Apropå AI-kontroversen från förra numret så bör Jetpack-användare ta ställning till om de vill att innehållet ska inkluderas i vad Automattic och WordPress.com säljer vidare för analys. Kör du Jetpack så bör du stänga av Enhanced Distribution, som du hittar på modulsidan vilken nås via länk i sidfoten på Jetpack > Settings i wp-admin. Eller, kanske ännu bättre, överväg att deaktivera Jetpack helt och hållet.

💫 När vi ändå pratar om WordPress.com så kan du nu slippa Calypso-gränssnittet när du vill ha wp-admin-upplevelsen.

🌏 WordCamp Asia 2024 börjar idag, i Taipei, Taiwan. Livestreamen ska komma på den officiella YouTube-kanalen, om den inte redan är igång när du läser det här.

🚨 Några lite mer populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: Beaver Builder, Complianz, Download Manager, Essential Blocks, GenerateBlocks, Happy Addons for Elementor, LiteSpeed Cache, Nextend Social Login and Register, Orbit Fox by ThemeIsle, Pagelayer, Premium Addons for Elementor, Shortcodes Ultimate, SiteOrigin Widgets Bundle.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.