WPSE 294: WordPress 6.5 skjuts upp en vecka 🐣

4️⃣ WordPress 6.5-lanseringen har skjutits upp till den 2 april. Det är, återigen, egna typsnitt som krånglar. Istället får vi en fjärde lanseringskandidat senare idag. För övrigt har man publicerat en post på Developer-bloggen om Block Hooks AI:t som kommer i 6.5.

🛒 WooCommerce 8.8, planerad till den 9 april, har en mängd förändringar i hur du kan anpassa din butik. Utvecklare kan även glädjas åt att onboarding-upplevelsen kan anpassas i och med den nya versionen. I samband med 8.8 kommer man även rulla ut ett nytt sätt att hålla sina Woo.com-tillägg, med en Update Manager. Information kommer i WooCommerce-panelerna i wp-admin, men redan nu kan man läsa en FAQ om saken.

🇪🇺 WordCamp Europe 2024 har inte en utan två Wapuu-maskotar, en på en vespa och den andra i en Fiat 500. Se dem här.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål på sistone, och därmed behöver uppdateras till senaste versionen: Blocksy Companion, Breeze, CartFlows, CoBlocks, Essential Addons for Elementor, File Manager, Forminator, Jeg Elementor Kit, Kadence Blocks, Page Builder by SiteOrigin, Pagelayer, PDF Embedder, Popup Builder, Popup Maker, Pretty Links, Rank Math SEO, SEOPress, Unlimited Elements For Elementor, WP Go Maps.

🐣 Glad påsk! WPSE är tillbaka nästa vecka, som vanligt.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.