WPSE 297: WooCommerce har uppdaterats

3️⃣ WordPress 6.5.3, som förstås är en buggfixversion, är planerad till den 7 maj. Man slarvade som bekant bort version 6.5.1, så det här är den andra säkerhetsuppdateringen till WordPress 6.5, och inte den tredje som det verkar.

🛒 WooCommerce 8.8.2 är släppt, vilken fixar problem med äldre Action Scheduler-versioner som uppstod i 8.8.1.

📧 Gravity SMTP är ett nytt tillägg från Rocketgenius, som gör populära Gravity Forms, och ingår i elitlicensen. Det är, likt många andra tillägg, en lösning för att skicka e-post med WordPress via diverse sändtjänster. Ska bli intressant att prova vad det lider, Gravity Forms är trots allt en stabil produkt.

🇪🇺 Schemat för WordCamp Europe 2024 i Turin, Italien den 13-15 juni är släppt.

🗺️ Hjälp till att översätt WordPress på WordPress Accessibility Day 2024 den 9-10 oktober – anmäl dig här.

🏁 WordPress får ju lite skit för att det är stort, gammalt och inte det senaste inom webteknik, men likväl är det abnormt mycket större än alla andra alternativ där ute. Tydligen uppfattar man ändå surret som något man måste svara på, för man har publicerat en post om hur WordPress skapar en snabbare webb. Det hela är lite ängsligt, kan jag tycka, för även om WordPress blir snabbare hela tiden så är det sällan plattformarna som är den största flaskhalsen.

🆕 Andra nyheter från de officiella WordPress-kanalerna: blockmönsterbiblioteket har uppdaterats och drivs nu av block, de officiella forumen har fått lite puts, och nu finns det något man kallar för collections på bilderna i Openverse.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetsproblem och måste uppdateras: BackWPup, ElementsKit Elementor, EWWW Image Optimizer, Favicon by RealFaviconGenerator, Forminator, Gutenberg, Kadence Blocks, Meta Box, MetaSlider, Newsletter, NextGEN Gallery, Ocean Extra, Otter Blocks, Premium Addons for Elementor, Shortcodes Ultimate, Smart Slider 3, Speed Optimizer, The Events Calendar, Website Builder by SeedProd, WP Go Maps, WPvivid.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.