WPSE 299: Det här kommer i WooCommerce 8.9

🛒 WooCommerce 8.9 närmar sig, med en första beta ute nu (testa med WooCommerce Beta Tester-tillägget). Skarp lansering är planerad till den 14 maj och då kan vi vänta oss Custom Product Fields för produkter, skarp lansering av Additional Checkout Fields för varukorgsblocken, samt rejält optimering av desamma.

ℹ️ WordPress-projektet behöver bli bättre på att informera användarna om vad som händer, varför en Media Corps-grupp ska ersätta Marketing Team-gruppen. Det blir en ny Make-blogg, Slack-kanaler med mera. Läs mer om vad man tänkt sig i uppföljningsposten på förslaget.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål och måste uppdateras: All in One SEO, Contact Form 7 Database Addon, Duplicate Post, ElementsKit, Essential Addons for Elementor, Happy Addons for Elementor, MetForm, OptinMonster, PDF Invoices & Packing Slips for WooCommerce, Premium Addons for Elementor, Rank Math SEO, Royal Elementor Addons, Shortcodes Ultimate samt Spectra.

⚠️ Betaltillägget WordPress Automatic (som säljs på CodeCanyon) är extra utsatt just nu enligt Ars Technica. Med över 38 000 betalande användare är det inte direkt ett av de större tilläggen (inget av tilläggen ovan har under 300 000 installationer), men det är aldrig kul att se den här typen av hackarfokuserade nyheter nämnas i närheten av WordPress på stora sajter som Ars.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.