WPSE 301: WooCommerce 8.9 är släppt 🛒

🛒 WooCommerce 8.9 är släppt och bjuder på nyheter för produkthanteringen, med bland annat stöd för anpassade fält. Dessvärre fungerar 8.9 dåligt med Jetpacks cachelösning Boost och ställer till det för vissa i kassa och varukorg, så var uppmärksam på detta om du är en Boost-användare. Problemet ska fixas i kommande version 8.9.1.

🚀 Apropå Jetpack så finns det nu stöd för att generera utvalda bilder med AI

🟦 Blueprint Gallery är ett nytt Github-repo med länkar till Playground-instanser som låter dig testa, och kopiera, olika saker i WordPress. Intressant sätt att använda WordPress Playground.

🇪🇺 Det blir en ungdomsworkshop på WordCamp Europes Contributor Day, om du har resesällskap till Turin som vill lära sig mer om WordPress, VR, AI och dylikt.

💾 Ska WordPress.org ha en lista med hostingleverantörer? Det är ett förslag just nu, något som undertecknad tycker är en dålig idé med tanke på hur skev WordPress-världen är. Dessutom, så gott som alla hostingleverantörer erbjuder WordPress, varför då lista dem? Som gjort för att det ska missbrukas.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål nyligen och därmed behöver uppdateras: Essential Addons for Elementor, Jetpack, Kadence Blocks, One Click Demo Import, Starter Templates, TranslatePress och Yoast SEO.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.