WPSE 304: WordPress 6.5.4 är släppt

🪲 Som planerat har WordPress 6.5.4 släppts med mindre buggfixar. Version 6.5.4 bör ha installerats automatiskt men dubbelkolla för all del.

⏭️ Nästa stora version, WordPress 6.6, har släppts i en första betaversion. Vill du hjälpa till att testa så finns det instruktioner, som även listar nyheterna för övrigt.

🛒 WooCommerce har uppdaterats med en fix för oväntad inläsning av en fil. Detta har rullats ut till såväl version 8.9 (till 8.9.2) men även 7.8-trädet (till 7.8.3). Uppdatera med fördel – är du nyfiken finns det lite bakgrund till det hela.

💾 WordPress.coms utvecklingsverktyg Studio finns nu även i Windows-version.

🇪🇺 WordCamp Europe är runt hörnet (startar den 13 juni i Turin, Italien) och det betyder förstås att det finns en del att berätta. Matt Mullenweg ska förstås ha ett anförande och tar emot frågor inför detta per e-post. Man har även utannonserat såväl ett Wellness-spår som temat för efterfesten.

🗣️ Nästan relaterat: framtiden för WordPress-tillställningar diskuteras vidare och communitygruppen har sammanfattat maj.

🙋 Hur ska tilläggsgruppen fungera framöver?

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: Advanced Custom Fields (ACF), CoBlocks, Essential Addons for Elementor, Happy Addons for Elementor, Newsletter, Post SMTP, Premium Addons for Elementor, Royal Elementor Addons and Templates, Shortcodes Ultimate och YITH WooCommerce Wishlist.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.