WPSE 306: WooCommerce 9.0 och WordPress 6.6 beta 3

🛒 WooCommerce 9.0 Ă€r slĂ€ppt med uppdaterade kassablock och förbĂ€ttrade produktgrupper. Den hĂ€r versionen kommer med en bugg för det gamla, snart utdaterade, API:t. Av nĂ„gon anledning har filer raderats vid uppdateringen till version 9.0 men det Ă€r oklart hur mĂ„nga som Ă€r drabbade. Problemet löses genom att radera WooCommerce-tillĂ€gget för att sedan lĂ€gga tillbaka det igen frĂ„n wordpress.org eller via wp-cli. Om inte detta skulle hjĂ€lpa mĂ„ste du tyvĂ€rr rulla tillbaka till version 8.9.3.

3ïžâƒŁ WordPress 6.6 Ă€r i sin tredje beta och pĂ„ god vĂ€g att lanseras den 16 juli som planerat. Med detta följer förstĂ„s en strid ström bloggposter om nyheter för utvecklare, sĂ„som nyheterna i theme.json version 3, stöd för bakgrundsbilder i densamma, bĂ€ttre stöd för blockvariationer och grid-förbĂ€ttringar. Utöver det har Options API:t förbĂ€ttrats samt registreringarna mellan blockredigeraren och sidredigeraren har sammanfogats. VĂ€rt att notera Ă€r Ă€ven att HTML:en för sociala lĂ€nkar-blocket har Ă€ndrats om de Ă€r inuti navigationsblocket, vilket skulle kunna stĂ€lla till det för menyer pĂ„ vissa sajter.

đŸ€ł WordPress 6.6 har stöd för bildformaten AVIF och WebP, men det betyder inte att din hostingleverantör har det. DĂ€rför har man publicerat en guide för hur stödet installeras pĂ„ en server, lite udda för WordPress-projektet, men okej, varför inte?

🔜 WooCommerce 9.1 fĂ„r ett coming soon-lĂ€ge. Kommer snart, den 9 juli rentav.

đŸ‡ȘđŸ‡ș WordCamp Europe 2024 Ă€r över men du kan förstĂ„s titta ikapp pĂ„ livesĂ€ndningarna. En sammanstĂ€llning finns att lĂ€sa pĂ„ officiella WordPress-bloggen om du Ă€r nyfiken pĂ„ vad som sades och hĂ€nde. NĂ€sta Ă„r blir det Basel i Schweiz som gĂ€ller för WordCamp Europe, den 5-7 juni.

đŸ§± Temakatalogen pĂ„ wordpress.org drivs nu med block.

🚹 NĂ„gra populĂ€ra tillĂ€gg som haft sĂ€kerhetshĂ„l och behöver uppdateras: Chaty, Elementor Header & Footer Builder, Essential Addons for Elementor, Jeg Elementor Kit, Kadence WP, MetForm, Ocean Extra, Premium Addons for Elementor, SiteOrigin Widgets Bundle, WP Go Maps och WPS Hide Login. Dessutom, glöm inte att uppdatera WooCommerce till minst 8.9.3 eftersom det var ett sĂ€kerhetshĂ„l i föregĂ„ende version.

đŸ–ïž Med det tar WPSE ledigt över sommaren. Jag vill passa pĂ„ att önska er alla en glad midsommar. ReguljĂ€ra WPSE Ă€r tillbaka igen i augusti. Glad sommar! ☀

— Thord D. Hedengren ⚡

Missa ingenting, teckna en prenumeration pĂ„ nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gĂ„ng i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkÀnner du att vi fÄr skicka vÄrt nyhetsbrev till dig i enlighet med vÄr integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen nÀrhelst du vill och vi spammar eller sÀljer inte din adress vidare.