WPSE 309: Detaljer om WordPress 6.7 och ersättaren till Meetup

Välkomna till det 309:e numret av WPSE, som ser lite annorlunda ut. Vi har använt oss av MailPoet en längre tid, men även om nyhetsbreven har levererats okej så har det varit lite si och så med möjligheterna att uppdatera eller avsluta en prenumeration. Efter att ha petat på dem några gånger utan att få vettiga svar, samt den strida ström uppdateringar som de trycker ut, så har vi bestämt oss för att byta e-postleverantör för nyhetsbreven.

Det här numret skickas således via MailerLite, en tjänst som fungerat fint tidigare. Med det sagt så hoppas jag att ni hojtar om något ser konstigt ut eller inte fungerar som förväntat. Man vet aldrig…

Nog om det, låt oss kika på vad som hänt i WordPress-världen den här veckan.


🛠️ WordPress 6.7 kommer först i november, men arbetet är förstås i full gång. Man har publicerat en översiktspost om vad vi kan förvänta oss i 6.7, där det nya standardtemat Twenty Twenty-Five och förbättringar till loop-blocket sticker ut lite extra.

ℹ️ Nästa buggfixversion av WordPress, 6.6.2, kommer på tisdag. Det rör sig främst om CSS-fixar så att blockredigeraren är närmre din faktiska publika webbplats.

🗣️ Nu kan du testa GatherPress, tänkt att användas för meetups och events. Det finns ett tillägg såväl som en Playground-instans.

💰 Byrån E2M Solutions har köpt WordPress-bloggen WPLift.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras omgående: Beaver Builder, CoBlocks, Fluent Forms, HubSpot, Ninja Forms, Jeg Elementor Kit, Responsive Lightbox & Gallery och Royal Elementor Addons and Templates.


Det var allt för den här veckan. Som sagt, svara gärna på mejlet om något verkar tokigt. Tack på förhand, och på återhörande nästa vecka.

Trevlig helg!

Thord D. Hedengren