God jul och gott nytt år!

Vilket WordPress-år vi har haft!

Det har varit ett intensivt år för WordPress-användare. Den nya blockredigeraren fortsätter att förändra – och förbättra! – livet för skribenter och redaktörer, medan WordPress som plattform blir allt bättre, med nya verktyg för utvecklare och designers. Ett nytt standardtema lägger dessutom grunden för nästa år, och det heter förstås Twenty Twenty. För oss som skriver här på WPSE är det förstås extra kul, eftersom vår egen Anders Norén stod för designen och merparten av utvecklingen av just Twenty Twenty.

Även ehandelsplattformen WooCommerce har sett förbättringar i år, med nya block till blockredigeraren i fokus. Communitytilläggen BuddyPress och bbPress lever vidare de med.

Kort sagt kan man säga att ekosystemet är vid god vigör, och WordPress är fortsatt världens största CMS. Det är också lite kul att såväl WooCommerce som bbPress hade varit världens största i sina respektive nischer – ehandel och diskussionsforum – om de hade räknats som plattformar, och inte tillägg.

En annan nyhet är att WPSE-nyhetsbrevet har passerat hundra nummer – den 117:e skickas om en stund – och vi har äntligen lanserat en ordentlig sajt! Inget av det här hade varit möjligt utan hjälp från våra kära sponsorer, så ett stort tack till dessa.

Det kom en bok också. Webbpublicering med WordPress 2019 är gratis att ladda ned, men finns som hårdinbunden bok att köpa också, om det är din kopp te.

Nog om det. Manegen är krattad för ett spännande 2020!

Vi tar lite ledigt här på WPSE, såväl sajten som nyhetsbrevet. Andra veckan i januari tänkte vi vakna till liv igen. Så länge blir det pepparkakor och glögg, för att följas upp med bubbel och glamour! Eller något i den stilen.

God jul och gott nytt år från Thord, Helena, Anders, och Emma!

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning