No Self Pings tystar pingarna

Sluta meddela dig själv om interna länkar med det här tillägget.

Många svor nog lite när WordPress 5.3 slutligen landade, för plötsligt började WordPress skicka interna pingar mellan poster igen. Det här är alltså de där notiserna som säger att du har en ny trackback på en post, som en icke-modererad kommentar, fastän det är du som länkat till dig själv.

ℹ️ Trackbacks (och pingbacks) är sätt för sajter att notifiera varandra om att de har blivit länkade till. Det var väldigt stort ett tag, när bloggar var nytt. Du kan läsa lite mer om detta i boken Webbpublicering med WordPress 2019, vilket som bekant är gratis att ladda ned.

Vill du slippa det här otyget så är tillägget No Self Pings räddningen. Installera och aktivera, och vips så kommer internlänkning inte resultera i någon ping längre. Tillägget gör en sak, och gör den bra – det gillar vi!

Stoppa pingandet mellan domäner med, om du vill

Den enda inställningen som finns är om det är flera domäner du inte vill pinga mellan. Kanske korslänkar du ofta, då kan det vara skönt att slippa stöka till i kommentarsmodereringen dina sajter emellan. Du hittar den inställningen unden Inställningar > Diskussion, längst ned.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning