WordCamp Europe ställs in

På grund av COVID-19, så klart.

Det är går knappast en dag utan att någon konferens eller större evenemang ställs in till följd av COVID-19, mer känt som coronaviruset. WordCamp Asia, det första omfattande i regionen, ställdes som bekant in, och sedan dess känns det som vi rapporterat om fler inställda WordCamp-konferenser i varje nummer av nyhetsbrevet.

Och nu har alltså sommarens WordCamp Europe i Porto, Portugal ställts in. Biljetter återbetalas (det kan ta upp till 15 dagar), och du bör förstås avboka såväl hotell som flyg snarast möjligt. WordCamp Central har lite hjälp med det, men vissa flygbolag är på gränsen till konkurs så vänta inte.

WordCamp Europe flyttar till 2021, och det blir i Porto då med. Man överväger att hålla något online i år dock, men inget är bestämt ännu.

Tråkiga nyheter förstås, men hälsan framför allt. Att ställa in alla konferenser och dylika tillställningar där folk reser in från olika platser – och sedan reser tillbaka – är nödvändigt för att kontrollera spridningen av coronaviruset, så det är ju ett självklart beslut och val.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning