WPSE 109: WordPress 5.3 kandidat 2, kommande meetups, prata på WordCamp Europe, och Divi 4.0

Här är WPSE 109, vilket skickades till prenumeranterna fredagen den 25 oktober.

WordPress 5.3 är nästa stora version av WordPress, och är nu ute i en andra lanseringskandidat. Du kan, som alltid, testa med tillägget WordPress Beta Tester. Om du missade meetupen i Stockholm häromveckan så har vi skrivit en post om nyheterna i 5.3 på WPSE.

Apropå meetups så är det ytterligare två sådana planerade i Stockholmsområdet innan året är slut. Dels är det WordPress performance and WP CLI introduction (som hålls på engelska) den 21 november, och så är det lite mindre formella WP_Julbord på Sjätte tunnan den 9 december.

WordCamp Europe 2020 har öppnat talaransökan, så vill du prata i Portugal så är det här din chans. Du har till den 6 januari 2020 på dig för att fila på din ansökan. WordCamp Europe i Porto, Portugal, går av stapeln 4-6 juni nästa år, och bjuder på såväl föreläsningar som workshops.

Temagruppen kommer släppa en kurerad lista av teman för Featured-sidan på wordpress.org, och därmed även den utvalda listan i wp-admin får man anta. Tanken är att man ska diskutera och eventuellt förnya listan på teman varannan eller var tredje vecka. Det här är på prov ett par månader, så vi får se hur det går.

Divi 4.0 är släppt, med ny sidbyggare. Nu fungerar Divis temabyggare på alla delar av din Divi-webbplats.

Några säkerhetshål i populära tillägg att vara medveten om: SyntaxHighlighter Evolved (se till att du kör 3.5.1 eller senare), All In One SEO Pack (kör 3.2.7 eller senare), Events Manager (kör 5.9.6 eller senare). Dessutom varnar Sucuri för falska varianter på UpdraftPlus-tillägget, som tydligen är i omlopp. Var alltid uppmärksam på var du laddar ned dina tillägg!

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.2.4.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning